Normal_vissersboot__visserij__maritiem__vissen__water__zee__varen

De Sea Ranger Service en Randstad ondertekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst. De eerste maritieme rangerdienst ter wereld zoekt enthousiaste Sea Rangers die zich willen inzetten voor het behoud van de natuur. Het werkterrein is de zee waar zij overheden en duurzame commerciële organisaties ondersteunen in het beheer van beschermde zeegebieden, visserijmanagement-taken uitvoeren en helpen bij landschapsrestauratie onder water. Jongeren tussen 18 en 29 jaar kunnen zich aanmelden voor een intensieve bootcamp onder leiding van veteranen van de marine. Randstad steunt de Sea Ranger Service bij het selectieproces en assisteert deelnemers bij de ontwikkeling van hun verdere carrière. Dit meldt Randstad.

Er is in totaal plaats voor tachtig deelnemers in de opleiding. Een kwart van alle plaatsen is gereserveerd voor werkloze jongeren uit de regio Rotterdam-Rijnmond. Jongeren kunnen zich nu al aanmelden voor de opleiding. Dit najaar vinden vervolgens diverse selectiedagen plaats. In maart 2018 gaan uiteindelijk 80 deelnemers op bootcamp.

Maritieme trainingen

Er staan tientallen korte maritieme trainingen op het programma die plaatsvinden op het land en op het water. Na het bootcamp hebben kandidaten twintig verschillende trainingscertificaten op zak, een ideale basis voor een carrière in de maritieme sector.

Sea Ranger

Twaalf van de rekruten worden uiteindelijk aangenomen als Sea Ranger, de rest krijgt de kans met de behaalde certificaten vervolgopleidingen te volgen om uiteindelijk aan de slag te gaan in de maritieme sector. Twaalf deelnemers die niet aan de slag kunnen als Sea Ranger, krijgen een startgarantie van Randstad aangeboden waarmee zij aan de slag kunnen bij een bedrijf. Randstad steunt de Sea Rangers bij de werving en selectie van kandidaten. Daarnaast speelt zij een actieve rol bij de ondersteuning van deelnemers in hun zoektocht naar werk en ontwikkeling van hun carrière.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden op de website van Sea Rangers Service

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids