Logo_vet_skills_week_2017

De Europese Commissie organiseert dit jaar voor de tweede keer de zogenaamde Vocational education and training (VET) Skills Week. In deze promotiecampagne vinden in heel Europa diverse activiteiten plaats om het economische én sociale belang van het beroepsonderwijs te laten zien. Grote en kleine bedrijven en mbo-scholen in heel Europa doen hieraan mee, net als bestuurders en politici. Vanaf nu kunnen mbo-scholen zich inschrijven. Dit meldt de MBO Raad.

De VET Skills Week wordt gehouden van 20 tot en met 24 november in Brussel. Tijdens die week staan er allerlei evenementen op het programma waar studenten uit verschillende landen zich presenteren. Nederlandse mbo-scholen kunnen laten zien wat voor excellente voorbeelden van beroepsonderwijs zij in huis hebben. 
 
De Europese Commissie heeft ook diverse prijzen in het leven geroepen die aan het einde van de VET Skills week worden uitgereikt. Voor mbo-scholen zijn dit de CEDEFOP Photo Award, waarbij twee prijzen zijn te winnen voor groepjes van mbo-studenten die in een serie foto’s laten zien wat het beroepsonderwijs voor hen betekent. Daarnaast is er de Innovative VET Provider Award, de prijs voor een mbo-school die aantoonbaar heeft bijgedragen aan innovatie en excellentie in het beroepsonderwijs. Tenslotte kan de European Alliance for Apprenticeships (EAfA) Awards gewonnen worden. EAfA Awards worden uitgereikt aan studenten (apprentices), docenten en bedrijven voor uitmuntende prestaties.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids