Logo_03_rocva_logo_lijn_rgb

Het ROC van Amsterdam mocht afgelopen donderdag Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, verwelkomen. De voorman van de MBO Raad bracht een werkbezoek aan MBO College Westpoort en MBO College Airport. Centraal stond de samenwerking tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Dit meldt MBO Raad.

In de ochtend werd Ton Heerts ontvangen op MBO College Westpoort door de directie, opleidingsmanagers Marjolein van Kooten, Wietse van der Veen en Daniëlle van Pelt. Ook Ronald Wilcke was hier namens de Raad van Bestuur bij aanwezig. Directeur Florus Roelofsen vertelde meer over de achtergrond van MBO College Westpoort en de samenwerking met het bedrijfsleven.
 
Daarna ging Ton Heerts in gesprek met diverse docenten van verschillende sectoren om te horen waar de aandachtspunten liggen. Zo werd onder meer gesproken over het dreigend tekort aan goed technisch personeel, maar ook de vraag naar goede docenten om hen op te leiden. Ook diverse afgevaardigden uit het bedrijfsleven sloten aan en er werd meer verteld over NexTechnician, een publiek-private samenwerking waarmee een brug wordt geslagen tussen onderwijs en bedrijfsleven.
 
In de middag bracht Ton Heerts ook nog een flitsbezoek aan MBO College Airport waar hij onder andere in gesprek ging met studenten en docenten. Het bezoek maakt onderdeel uit van een reeks werkbezoeken die Ton Heerts deze maand aflegt aan diverse scholen in het gehele land op het gebied van mobiliteit, transport, logistiek en maritiem. Centraal staat de aansluiting tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids