Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Het aantal vacatures in Nederland groeit hard. Vooral in de techniek, de bouw en de zorg zijn gemotiveerde studenten niet aan te slepen. Stagemarkt.nl telt circa 25.000 openstaande leerbanen. Vanaf 6 juni voert SBB een mediacampagne uit om zo veel mogelijk studenten te koppelen aan openstaande leerbanen. Dit meldt SBB.

Gedurende de campagne gaat SBB via radiospotjes en sociale media op zoek naar gemotiveerde studenten die graag in de beroepspraktijk een vak willen leren. Iedereen die belangstelling heeft voor leren in de praktijk wordt opgeroepen om een leerbaan te vinden via Stagemarkt.nl. Op dit moment zijn 25.000 leerbanen beschikbaar op stagemarkt.nl. 
 
Daarnaast zijn adviseurs praktijkleren van SBB vorige week op bezoek gegaan bij bedrijven door het hele land om samen de beschikbaarheid van stages en leerbanen te updaten. Hierdoor worden nog beter de juiste mensen op de juiste plek gezet.
 
Door de aantrekkende economie is het aantal leerbanen weer stijgende. De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) is voor veel studenten in het mbo de weg naar een goede opleiding en naar een betaalde baan. Het vroeg binnenhalen van vakmensen is goed voor bedrijven, voor scholen, en voor de studenten zelf. Een deel daarvan vindt zelf of via de onderwijsinstelling een leerbaan. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids