Normal_rekening_berekening_rekenmachine_calculatie

De prijs voor het Beste Rekenidee 2017 in het mbo is voor dit jaar uitgereikt aan de Rotterdamse docent Reno Keiluhu van het Albeda College. Zijn rekenopdracht in de vorm van een vlog gooide hoge ogen bij de jury. Dat meldt de MBO Raad. 

Rekenexperts en JOB-voorzitter Rick de Wijk maakten deel uit van de jury. De beoordeling van Keiluhu was lovend. Met name de actualiteit en de sociaal maatschappelijke context van de opdracht sprak de jury aan. Daardoor werkt de rekenopdracht volgens hen motiverend bij de mbo-studenten.

Het Beste Rekenidee vond dit jaar voor de tweede keer plaats. Het evenement werd georganiseerd door de beroepsvereniging voor mbo-opleiders  (BVMBO), de MBO Raad en het ministerie van OCW. Het doel van de competitie is om creatieve en inspirerende docenten hun studenten te motiveren met boeiend en vernieuwend rekenonderwijs, zodat de kwaliteit van het rekenonderwijs omhoog gaat.

Via de website van het BVMBO konden docenten hun ideeën inzenden. Uiteindelijk waren er twintig inzendingen waaruit de jury drie winnaars koos. Naast Reno Keiluhu zijn dat Martijn van der Linden (Summa College) en George Altheer (Noorderpoort College). Zij wonnen allen een ticket voor de internationale rekenconferentie ALM24, die begin juli plaatsvindt in Rotterdam.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids