Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent
De tweede lichting studenten van de MBO Topacademie van Drenthe College (DC) heeft afgelopen donderdag 11 mei het Bewijs van Deelname ontvangen. Het markeert de afsluiting van een half jaar ‘extra’ onderwijs. Aan deze jaargang hebben 24 studenten deelgenomen aan het programma en 23 hebben hun certificaat gehaald. Dit meldt MBO Raad.
Studenten van de Topacademie volgen trainingen, bedrijfsbezoeken en masterclasses; allemaal bovenop de reguliere lestijden. Ze werken uiteindelijk toe naar een eindopdracht die ze presenteren voor een (externe) jury. 
 
Joppe Faber, projectleider excellentie binnen DC: “De positieve invloed van de MBO Topacademie heeft twee gezichten. Enerzijds daagt het de deelnemers uit om écht op zoek te gaan naar de beste versie van zichzelf. Studenten komen zichzelf meer dan eens tegen; onder goede begeleiding werken aan het verleggen van hun eigen grenzen. Anderzijds enthousiasmeert de Topacademie docenten om verder te kijken dan hun eigen vak of sector; ze moeten wel om hun studenten daadwerkelijk te stimuleren om een stapje extra te zetten. We sluiten nu de tweede jaargang af en weten het zeker… de MBO Topacademie is een blijvertje. Op voorwaarde dat we wel sector-overstijgend blijven werken.”
 
De MBO Topacademie is een onderwijsprogramma dat ontwikkeld is door CNV Jongeren, Diversion en Drenthe College met als doel ambitieuze studenten meer uitdaging te bieden; deze vind je op ieder niveau; daarom staat de Topacademie open voor studenten van alle niveaus. Zij worden uitgedaagd door inspirerende masterclasses (gegeven door succesvolle professionals) gericht op 21st century skills. Er zijn individuele en groepsgerichte werksessies met begeleiders waarin de persoonlijke ontwikkeling centraal staat. In schooljaar 2015/2016 is het programma voor het eerst aangeboden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids