Logo_download

De opleiding CNC-verspaner kan nu versneld worden gedaan. De versnelde opleiding, een gezamenlijk initiatief van Randstad, ‘Verder in Techniek’, UWV, Bedrijfsvakschool Techniek en Drenthe College. biedt uitkomst voor bedrijven die grote tekorten hebben aan technici. De opleiding wordt gegeven aan Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe in Emmen en biedt geïnteresseerden in techniek de mogelijkheid tot het leren van een nieuw vak. Dit meldt Randstad.

Na het traject doen de deelnemers een jaar lang werkervaring op bij Randstad. Door het grote aantal bedrijven wat op zoek is naar vakmensen in de techniek, kunnen deelnemers na dit jaar vaak direct aan het werk bij een bedrijf. Er is veel belangstelling vanuit bedrijven in Noordoost Nederland voor dit opleidingstraject. Randstad heeft voor het eerstvolgende opleidingstraject die zij gaan starten al diverse werkplekken voor deze leerlingen aangeboden gekregen.
 
Ook voor mensen die een andere kant op willen met hun carrière biedt de opleiding kansen. Steeds meer mensen laten zich omscholen en vinden het lastig deze stap te maken terwijl zij nog ergens anders aan het werk zijn. Tijdens deze opleiding bij Randstad, zijn deelnemers verzekerd van een jaar werkervaring en een baan bij een relevante werkgever.
 
Maandag 10 december begint een nieuw opleidingstraject tot CNC-verspaner aan de Bedrijfsvakschool Techniek Drenthe, in Emmen. Voor dit traject hebben al meerdere werkgevers in Noordoost Nederland een werkplek aangeboden. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids