Normal_student-849817_960_720

Voor studenten die een specifieke behoefte hebben aan ondersteuning blijkt het mbo toegankelijk te zijn. De Inspectie van het Onderwijs meldt in het deze week gepubliceerde Onderwijsverslag dat er op mbo-scholen op alle niveaus voldoende aandacht is voor passend onderwijs. Dat meldt de MBO Raad.

De scholen die door de Inspectie zijn bezocht bleken daarnaast allemaal te beschikken over de juiste informatie en het wettelijk voorgeschreven ondersteuningsaanbod voor studenten. Ondanks dat het mbo geen speciale onderwijsvorm kent zoals in het basis- en voortgezet onderwijs, wordt er goed gekeken naar de eventuele ondersteuning van studenten op weg naar hun loopbaan. Op mbo-scholen worden de kansen van studenten goed beoordeeld, zodat dat er geen sprake is van ongelijkheid. Jongeren die extra steun nodig hebben, worden door de mbo-scholen niet tegengehouden, concludeert de Inspectie in het Onderwijsverslag.

Deze studenten krijgen een overzicht met concrete afspraken over de ondersteuning. Dat wordt vaak bijgevoegd in een bijlage van de onderwijsovereenkomst. Die afspraken houden ook in dat een student extra hulp van de school kan verwachten tijdens de zoektocht naar een stageplek.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids