Normal_mbo_leerbedrijf_techniek

Het drie jaar geleden opgerichte regionaal investeringsfonds mbo blijft ook in 2018 van kracht. Minister Bussemaker van Onderwijs stelt voor dat jaar 25 miljoen euro beschikbaar om de regeling te kunnen blijven uitvoeren. Dat meldt de MBO Raad.

Het fonds is bedoeld voor alle opleidingen in het mbo en is in het leven geroepen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt op regionaal niveau beter te laten verlopen. Het geld dat de scholen krijgen kan bijvoorbeeld worden besteed om samen te werken met bedrijven of overheden. In totaal heeft het ministerie van Onderwijs meer dan 170 miljoen euro gestopt in het stimuleren van deze samenwerkingen.

De projecten die zijn opgezet tussen bedrijven en mbo's worden tot dusver zeer positief bevonden. De samenwerking tussen het mbo in de regio en het bedrijfsleven lijkt in die paar jaar al gegroeid te zijn. Dat heeft er ook toe geleid dat er een breder aanbod is op het gebied van nascholen. Bovendien zorgt een goede samenwerking ervoor dat het bedrijfsleven beter betrokken is bij het onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids