Normal_collegetour

Vandaag trapt de Amsterdamse Collegetour zijn tweede seizoen af met BNN-presentatrice Geraldine Kemper als gast. De Amsterdamse Collegetour brengt studenten van het middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam in contact met inspirerende gasten. Deze vierde editie wordt gehouden bij het Hout- en Meubileringscollege (HMC). Dat meldt gemeente Amsterdam.

Zo’n 125 mbo-studenten mogen Kemper het hemd van het lijf vragen, onder leiding van haar BNN-collega Jan Versteegh. Wat waren haar ambities en hoe heeft ze die gerealiseerd? Welke keuzes heeft ze daarin gemaakt? Welke hoogte- en dieptepunten kwam ze tegen in haar carrière? Wat is voor haar belangrijk in het leven en wat wil ze nog bereiken? Maar ook: welke tips heeft ze voor de mbo-studenten die nog volop bezig zijn hun eigen talenten te ontwikkelen?

De Amsterdamse Collegetour is een gezamenlijk initiatief van studenten van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het Hout- en Meubileringscollege. Dit is de vierde bijeenkomst; ook in 2017 gaat de Amsterdamse Collegetour door. De collegetour wordt door de Amsterdamse studenten zelf georganiseerd.

De Amsterdamse Collegetour wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de arbeidsmarkt en samenleving.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids