Logo_logo-mbotaalacademie_1173x186_wm-bm-rgb_2013

In 2008 is de academie opgericht vanuit de behoefte aan uitwisseling en professionalisering van docenten Nederlands in het op landelijk niveau. De Mbo Taalacademie organiseert drie studiedagen per schooljaar voor haar leden en andere belangstellenden. Op de studiedagen worden lezingen gegeven en vinden workshops over didactiek, methodiek en materialen plaats. Ook worden er actuele ontwikkelingen, overheidsbeleid en relevante onderzoeksresultaten gepresenteerd. 

De Mbo Taalacademie organiseert op vrijdag 20 januari 2017 een studiedag over de kwaliteit van feedback. Door middel van feedback ziet de docent wat studenten kunnen, nog niet kunnen en wat zij moeilijk of makkelijk vinden. De feedback die studenten krijgen is een van de belangrijkste factoren voor leersucces. Het is aan de docent om het effect van feedback te vergroten en studenten te stimuleren zinvol met feedback om te gaan. De studiedag staat daarom in het teken van goede feedback op vorm, inhoud en proces.

Er is een interactief plenair programma met zes boeiende sprekers. Elke lezing bevat direct toepasbare aanwijzingen voor de lespraktijk en zal worden afgesloten met een casus of praktijkopdracht voor de zaal. De volgende thema’s staan op het programma: 'Effectieve, efficiënte en bevredigende terugkoppeling: Kan dat? En hoe?', 'feedback middels formatief toetsen, randvoorwaarden en concrete handvatten voor in de klas', 'de Puberijsberg: Ontdek de drijfveren en talenten van je studenten', 'feedback bij taalproductie: wat werkt er echt?', 'spieken verplicht! Leren met én van elkaar' en 'Wat je aandacht geeft dat groeit. Waarom geven we zo vaak aandacht aan de mislukking?'

De studiedag is bedoeld voor iedereen die zich professioneel bezig houdt met taalontwikkeling en taaldidactiek Nederlands in het mbo: taaldocenten, vakdocenten, taalcoaches, taalcoördinatoren. De studiedag van de Mbo Taalacademie vindt plaats op vrijdag 20 januari 2017 van 09.30 uur tot 16.30 uur te Amersfoort. De studiedag is voor leden van de Mbo Taalacademie gratis en voor niet-leden 250 euro. Voor het aanmelden voor de studiedag of voor meer informatie, mail naar info@mbotaalacademie.nl.

(Dit is een advertorial)