Normal_huiswerk__begeleiding__uitleg__studenten__vo__mbo__hbo__docent

Medewerkers in het mbo voelen zich thuis op hun school en zijn tevreden over hun collega’s. Wel vindt een groot deel de werkdruk hoog. Dit zijn enkele van de resultaten uit het tevredenheidsonderzoek onder mbo-scholen. Het onderzoek geeft scholen een beeld van de tevredenheid van onderwijzend personeel (docenten) en ondersteunend personeel (administratie en management). Dat meldt de MBO Raad.

MBO Raad-voorzitter Ton Heerts benadrukte op Radio 1 dat de meerderheid van de mbo-scholen het heel goed doet en de tevredenheid toeneemt. Iets meer dan de helft van de werknemers vindt de werkdruk ‘goed’, maar 39,1 procent ervaart een te hoge werkdruk. 8,8 procent van de werknemers vindt de werkdruk veel te hoog. De kaders van de onlangs afgesloten cao mbo geven de docenten en instructeurs in onderwijsteams de ruimte de werkverdeling naar eigen inzicht in te richten. De MBO Raad verwacht dat dit in de toekomst gaat bijdragen aan het verminderen van de werkdruk.

De MBO Raad heeft voor de tweede maal onderzoek laten doen naar de tevredenheid van medewerkers op mbo-scholen. 53 scholen deden hieraan mee, bijna 30.000 werknemers (ruim 70 procent van de beroepsgroep) hebben het onderzoek ingevuld.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids