Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo_goed

In het jaar 2015 stond voor de Onderwijsinspectie de vernieuwing van hun toezicht centraal. Zo is de inspectie doorgegaan met de pilots waarin ze stimulerend en gedifferentieerd toezicht uitproberen. De eerste stappen zijn gezet naar een nieuw waarderingskader. Verder legde de inspectie het afgelopen jaar 2.089 bezoeken af aan scholen en instellingen. Dat maakt de inspectie bekend in het jaarverslag, Jaarbeeld 2015. Dat meldt de inspectie.

De Inspectie van het Onderwijs wil met effectief toezicht bijdragen aan beter onderwijs. In het jaarverslag legt de inspectie verantwoording af over haar toezicht en de organisatie. In 2015 startten een aantal inspecteurs van de Onderwijsinspectie met het schrijven van blogs en werden 17.000 berichten over de inspectie gepost en gedeeld op social media.

De inspectie heeft het afgelopen jaar verder gewerkt aan het vernieuwde toezicht dat in augustus 2017 zijn beslag moet krijgen. Met de vernieuwingen in het toezicht sluit de inspectie aan op de politieke dynamiek en ontwikkelingen in het onderwijsveld. Hiertoe gingen ze ook uitgebreid in gesprek met belanghebbenden in het onderwijs: besturen, scholen, ouders, leerkrachten en leerlingen. In Jaarbeeld 2015 brengt de inspectie niet alleen de informatie over onze organisatie naar buiten. Ze laten ook vertegenwoordigers uit verschillende onderwijssectoren aan het woord. Het jaarverslag is hier te bekijken.

© Nationale Onderwijsgids