Logo_logo__2_

Leerlingen van het Markiezaat College in Bergen op Zoom en de Rotonde in Breda hebben de TalentTour 2015 gewonnen. De opdracht was om een project op te zetten waarmee leerlingen een bijdrage kunnen leveren aan het onderwijs. De beide winnende scholen gaan naar huis met elk een bedrag van 2000,- euro. Dit bedrag mag ingezet worden om het project te realiseren. Dit meldt BN DeStem.

De TalentTour 2015 werd dit jaar voor het eerst georganiseerd op initiatief van ROC West-Brabant. Met de verkiezing wil de mbo-instelling andere scholen de kans bieden om projecten met elkaar te delen, van elkaar te leren of om samen te gaan werken, aldus Petet Dirven van het ROC.

Vanaf 14 september kregen scholen in het vmbo en mbo uit de regio vier weken de tijd om een project op te zetten. Gisteren vond de finale plaats tussen 12 genomineerden in de voormalige Faam-fabriek in Breda. Een jury van vakdeskundigen en studenten beoordeelden de inzendingen op originaliteit, maatschappelijke relevantie, het leereffect en het groepsproces.

In de categorie mbo ging de prijs naar studenten van de bouwopleiding van het Markiezaat College. Zij bedachten het project 'Samen een school bouwen in Ghana'. De leerlingen zamelden geld in voor de bouw van een Junior Secondary School. Sinds 8 november zijn vijf leerlingen van de opleiding in Ghana voor de technische afwerking van het gebouw.

Het project 'Me, myself and I' van middelbare school de Rotonde won in de categorie vmbo. In dit project staat het ontdekken van eigen talenten en het omgaan met de problematiek en uitdagingen van een leerling centraal. De school heeft daarvoor een speciaal lesuur ingericht, het Ontwikkeluur, waarin de aandacht volledig op de leerlingen is gericht.

© Nationale Onderwijsgids