Logo_logo_dit_is_mbo

De finalisten van de jaarlijkse Uitblinkersverkiezing in het mbo zijn bekend. Bij het sluiten van de digitale stembussen waren er 53.456 stemmen binnen, een record. De tien finalisten zullen tijdens de finale op het Uitblinkersgala gaan uitmaken wie de Landelijke Uitblinker van het jaar 2015 wordt. Minister Bussemaker van Onderwijs en voorzitter Jan van Zijl van de MBO Raad zullen de prijs uitreiken. Dit meldt de MBO Raad. 

De Uitblinkerswedstrijd is een initiatief van de MBO Raad en wordt dit jaar voor de 14e keer georganiseerd. Met de verkiezing wil de organisatie het middelbaar beroepsonderwijs op een positieve manier onder de aandacht brengen en laten zien dat het een onderwijsvorm is om trots op te zijn, barstensvol talent. De Uitblinkers zijn studenten van het mbo die zich door hun bijzondere prestatie tijdens de opleiding of stage onderscheiden. Zij worden ieder jaar gekozen door studenten van hun eigen school en voorgedragen voor de landelijke verkiezing. Dit jaar doen 47 scholen mee.

Tijdens de finale moeten de finalisten voor een vakjury verschijnen die de top 3 bepaalt en aan een vierde deelnemer de wildcard uitreikt. Deze vier moeten zich vervolgens aan een tweede vakjury presenteren. In de jury zitten docenten, studenten en professionals uit het bedrijfsleven en onderwijs.

Op www.ditismbo.nl zijn de profielen van de tien finalisten te bekijken.

© Nationale Onderwijsgids