Normal_samen

Beroepsonderwijs, zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten uit Groningen hebben onder leiding van Doekle Terpstra ZorgpactNoord opgericht. Gezamenlijk willen zij onderzoeken hoe ze de arbeidsmarkt in de zorg kunnen verbeteren. Dat meldt Skipr. 

Het is onder andere van belang om snel te kunnen handelen en te samenwerken als het gaat om opleiding van personeel. De betrokken partijen zijn daarom bij elkaar gekomen om te praten over hoe zij de samenwerking kunnen optimaliseren voor een toekomstbestendige zorg. ZorgpleinNoord gaat het voortouw nemen in ZorgpactNoord en brengt onder andere het Zorginnovatiecentrum, Centre of Expertise, en NetwerkZON bij elkaar. Het is de bedoeling dat er een actieagenda wordt opgesteld, die op twee december wordt gepresenteerd aan de ministeries van Onderwijs, Volksgezondheid en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Door onder andere het ministerie van Onderwijs is Doekle Terpstra aangesteld als belangrijke pion binnen het Zorgpact. Hij roept op tot meer samenwerking tussen de overheid en partijen in het onderwijs en zorg. "Ik geloof niet in concurrentiemodellen. De zorg, het onderwijs en lokale overheden, we dienen allemaal één duidelijk doel: het organiseren van kwalitatief goede zorg en welzijn, nu en in de toekomst", aldus Terpstra.

© Nationale Onderwijsgids