Normal_techniek_student_auto

Per 1 augustus 2015 worden de opleidingen Motorvoertuigentechniek van MBO Utrecht samengevoegd met de dezelfde opleidingen van het Automotive College van ROC Midden Nederland. De mbo-instellingen willen met het samenvoegen van de opleidingen de kwaliteit van het onderwijs op het gebied van motorvoertuigentechniek borgen. Begin juni is de samenwerkingsovereenkomst al getekend door de leden van het College van Bestuur van beide mbo-scholen. Dat meldt TTM.nl.

De mbo-instellingen verwachten dat het aantal studenten dat doorstroomt naar een hoger niveau zal toenemen door het samenvoegen van de opleidingen. Volgens Robert Leeftink, lid van het College van Bestuur van MBO Utrecht, is de samenwerking noodzakelijk, omdat de markt voornamelijk vraagt om mbo-studenten op niveau 3 en 4. Kees Rutten, lid van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, voegt toe: “Daarbij komt dat door het samenvoegen van deze opleidingen er meer geïnvesteerd kan worden in (technische) middelen. Op deze manier kunnen we ook in de toekomst onderwijs blijven geven dat aansluit bij de vraag van de markt.”

Voor de samenwerking zal een aantal medewerkers van de opleidingen Motorvoertuigentechniek van MBO Utrecht in dienst treden bij ROC Midden Nederland. Volgens Leeftink ontstaat op deze manier voor de docenten ook meer ontplooiingsmogelijkheden. De huidige studenten blijven komend schooljaar op de oude locatie in Utrecht. Alle studenten die in het nieuwe schooljaar starten met de opleiding, zullen starten op het ROC Midden Nederland. 

© Nationale Onderwijsgids