Normal_studenten_mbo_verpleging_verpleegkunde_zorg

Mbo-wethouder Klaas Verschuure startte op vrijdag 18 oktober de ‘Mbo Tour 030’. Tijdens de serie bezoeken laat Verschuure zich door studenten en docenten informeren over zaken die spelen op de Utrechtse mbo-opleidingen. In dit kader bezocht hij als eerste de zorg- en welzijnsopleidingen van MBO Utrecht. Dit meldt gemeente Utrecht.

Bij het bezoek aan de mbo-opleidingen staat het gesprek met studenten en docenten centraal. De wethouder is te gast bij lessen en gaat in gesprek met docenten en studenten van de Academie voor Welzijn en de Utrechtse Zorgacademie. Op deze academies van MBO Utrecht worden professionals opgeleid in de (ouderen)zorg, maatschappelijk werk en onderwijs en kinderopvang. 
 
Samen met mbo-instellingen presenteerde de gemeente eerder dit jaar het mbo-actieplan ‘Sterk Utrechts mbo’, waarin vier ambities voor de komende jaren zijn beschreven. In de eerste plaats moeten mbo’ers een podium krijgen. De andere ambitie gaan over passende ondersteuning (bijvoorbeeld bij huisvesting), aansluiting op de arbeidsmarkt en creativiteit en innovatie. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids