Logo_logo_roc_midden_nederland__mbo

Studenten van verschillende mbo-colleges hebben hebben in hun eigen expertise gewerkt aan een vraag die door zorglocatie Zorgspectrum was voorgelegd. Het programma dat de De Living Lab heet, is een initiatief van de Incubeter en duurde 10 weken. De Incubeter vormt een schakel tussen vragen uit de markt en het onderwijs en ondersteunt met hun programma Living Lab studenten in de ontwikkeling van ondernemen. Dat meldt ROC Midden Nederland.

De vraag die de studenten tijdens de Living Lab krijgen komt vanuit de arbeidsmarkt. Tijdens het programma kregen de studenten ondersteuning in onder andere het vaststellen van een probleemdefinitie, het in kaart brengen van de omgeving en stakeholders en het selecteren van oplossingen. Ook werden de studenten getraind in prestatietechnieken, out-of-the-box-denken en storytelling.

De Incubeter is een initiatief van onder meer de Provincie Utrecht, ROC Midden Nederland en Gemeente Nieuwegein. De bedoeling is om in de toekomst het programma van de Incubeter op te nemen in het onderwijsprogramma van alle mbo-colleges van ROC Midden Nederland. 

© Nationale Onderwijsgids