Logo_75a48b60-39d5-4190-b5e6-aa7c15fc48e1-medium

Jongeren in de regio van Etten-Leur kunnen vanaf volgend schooljaar beroepsonderwijs volgen op een nieuwe onderwijsinstelling. Het NL College gaat kleinschalig particulier onderwijs aanbieden op zowel mbo- als hbo-niveau. Dit meldt BN DeStem.

"We richten ons specifiek op jongeren en niet op volwassenen. Daarvoor zijn er al mogelijkheden in het gebouw waar wij ook zijn gehuisvest; het Opleidingshuis aan de Spoorlaan. Op deze locatie is voldoende capaciteit voor onze lessen", vertelt mede-oprichter Tessa Fuhring-Holzhaus.

Volgens Fuhring heeft de regio West-Brabant behoefte aan kleinschalige onderwijsinstellingen: "We merkten steeds vaker dat sommige jongeren zich niet thuisvoelen op grote ROC's. Voor deze groeiende groep bestond in deze regio geen alternatief. Daar springen wij met NL College op in”.

Het NL College gaat drie mbo-opleidingen aanbieden en twee hbo-opleidingen We bieden drie mbo-opleidingen en twee hbo-opleidingen aan: “Bij mbo willen we studenten opleiden tot junior accountmanager, personal assistent en assistent manager internationale handel. Deze studie duurt twee jaar. Bij het hbo bieden we zowel een verkorte (2 jaar) als een vierjarige opleiding bedrijfskunde aan", aldus Fuhring.

© Nationale Onderwijsgids