Normal_letters__taal__alfabetisering__schrijven__lezen

Winford, de grootste aanbieder van particulier basisonderwijs in Nederland, start vanaf september 2019 een volwaardig tweetalig basisschoolprogramma in Amsterdam onder de naam Winford Bilingual Primary School. De school is een uitbreiding van het huidige Little Universe School (LUS), dat tot voor kort alleen werd aangeboden aan kinderen tot 11 jaar. Dit meldt Winford.

Winford Bilingual Primary School biedt volledig tweetalig particulier basisonderwijs aan klassen met 18 leerlingen, waarbij elke klas zowel een Nederlandstalige- als Engelstalige leerkracht heeft. Leerlingen zijn hierdoor volledig tweetalig als zij doorstromen naar het middelbaar onderwijs, en kunnen daarom zowel voor Nederlands als internationaal vervolgonderwijs kiezen. Winford Bilingual Primary School onderscheidt zich daarmee van de internationale scholen waar de Nederlandse taal minder aandacht krijgt.  
 
Winford Bilingual Primary School, voortgekomen uit Little Universe School, is een particulier initiatief dat is ontstaan  vanuit het succes van tweetalige kinderopvang. In september 2011 is LUS gestart met het aanbieden van basisonderwijs aan kinderen van de leeftijdsgroep 4-6 jaar. In het schooljaar 2018/2019 is de leeftijdsgroep van 8-10 jarigen uitgebreid naar 11-jarigen. In september 2019 zal een nieuwe, laatste groep van het basisonderwijs starten (kinderen in de leeftijd 10-12 jaar). In december 2018 heeft de eigenaar van LUS in Winford een strategische partij gevonden die de visie en toekomstplannen van de school ondersteunt, en draagkrachtig genoeg is om uitbreiding van de school mogelijk te maken. Deze uitbreiding krijgt nu gestalte in Amsterdam, mogelijk volgt later ook uitbreiding in andere steden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids