Normal_monteur_student_techniek_auto_technisch

Het bedrijfsleven gaat 140 miljoen euro investeren in het technisch onderwijs. Het kabinet zal dat bedrag nog eens verdubbelen, maakte minister Kamp van Economische Zaken gisteren bekend. De investeringen maken deel uit van het Techniekpact dat de overheid met het bedrijfsleven en het onderwijs sloot. Dit meldt Nu.nl.

Een jaar nadat minister Bussemaker van Onderwijs het Techniekpact aankondigde, zijn de eerste resultaten al goed zichtbaar. In het afgelopen jaar kozen meer studenten voor een opleiding in de techniek. Ruim vijfhonderd techniekstudenten kregen een beurs om kennis te maken met bedrijven. En in de metaalbewerking zullen 2600 extra leer-werkplekken worden gecreëerd.

Minister Bussemaker en minister Kamp zijn blij met de vorderingen dankzij het Techniekpact. Bussemaker vindt het een “gedeelde verantwoordelijkheid” van onderwijs, bedrijfsleven en overheid om te zorgen voor voldoende goedopgeleide technici. “Dat vraagt om gezamenlijke investeringen. De bereidheid om dat samen te doen zien we bijvoorbeeld terug in de animo voor het regionale investeringsfonds”, zegt Bussemaker.

De ministers willen de gang erin houden en de afspraken van het pact verder uitbouwen. “Nederland moet voorop blijven lopen in technologische ontwikkelingen”, zegt minister Kamp daarover. “Alleen dan kunnen we helpen de mondiale vraagstukken op te lossen. Of het nu om de waterbeheersing in de delta's gaat, de voedselvoorziening of de transitie naar duurzame energie. Slimme vakbekwame technici zijn daarvoor onmisbaar”, vindt Kamp.

Meer informatie of aanmelden? Klik hier.

© Nationale Onderwijsgids