Logo_brinkman_uitgeverij

Brinkman Uitgeverij heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op het ontwikkelen van ICT lesmateriaal, en heeft daarin nu de volgende stap gezet. Om het scholen en docenten makkelijker te maken is een aanpak gekozen om de ICT lesboeken nu inspectieproof op te zetten, en kan de lesstof beter worden overgebracht.

Een eerste voorbeeld van dergelijk lesmateriaal is het boek ‘Informatiesystemen bouwen met Drupal’. Dit lesmateriaal is toegespitst op de eerste twee kerntaken in de informatica-opleidingen op niveau 4 van het MBO: ‘Ontwikkelen en implementeren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen.’ Deze kerntaken bestaan uit een aantal werkprocessen, die de titels vormen van de verschillende hoofdstukken.
Door middel van vragen aan de ‘opdrachtgever’ wordt door de student de informatiebehoefte vastgesteld. De volgende stap is het maken van een functioneel- en een technisch ontwerp. Er volgt dan een plan van aanpak, voordat er een testomgeving wordt neergezet. De laatste stap is dus het maken van een echt product.

Talloze instructievideo’s maken de abstracte kerntaak 'Ontwikkelen en implementeren van (onderdelen van) informatie- of mediasystemen' concreet en praktijkgericht.
Dit boek is nu verkrijgbaar. Uniek daarbij is dat er een gratis docentenexemplaar te bestellen is, om vast te stellen of dit binnen de opleiding past.

(advertorial)