Normal_mbo14__2_

MBO-instelling Groenhorst is voor het vierde jaar op rij door de Keuzegids MBO beoordeeld als beste Agrarisch Opleidingscentrum (AOC). Zowel de Keuzegids als de Inspectie van Onderwijs melden een constante kwaliteit van onderwijs bij Groenhorst. Directeur Truda Kuijer is blij met het positieve oordeel.

“Onze ambitie is om beste AOC van Nederland te blijven. Ik vind deze uitslag van de Keuzegids, zeker gezien het positieve oordeel van leerlingen, met name een geweldige erkenning voor onze docenten waar ik zeer blij mee ben,” zegt directeur Kuijer.

De Keuzegids is een onafhankelijke gids waarin opleidingen en scholen van middelbaar beroepsonderwijs worden beoordeeld. De Keuzegids MBO maakt daarnaast ranglijsten van de beste ROC's, AOC's en Vakscholen. De score hangt af van verschillende factoren zoals de doorstroom naar het tweede jaar, arbeidsperspectief en het oordeel van leerlingen. Ook het oordeel van de Inspectie over de kwaliteit van de opleidingen en examens weegt mee in de score.

Groenhorst haalde de hoogste totaalscore in de ranglijst van groene scholen. De agrarische school biedt op negen locaties in Gelderland, Utrecht en Flevoland opleidingen in onder meer de dierverzorging, voedingsindustrie en groenvoorziening. Verschillende locaties van Groenhorst houden binnenkort open huis. Meer informatie daarover is te vinden op de website.

© Nationale Onderwijsgids