Normal_mbo_leerlingen_school

De onderhandelingen over een nieuwe cao in het middelbaar beroepsonderwijs zitten vast. De onderwijsvakbonden hebben de brancheorganisatie MBO Raad een ultimatum gesteld. Als de MBO Raad niet binnen een week op de gestelde eisen ingaat, zullen er acties volgen. Dat meldt Nu.nl.

Volgens de vakbonden zijn werkgevers in het mbo op een cao uit die in vele opzichten een verslechtering van de huidige situatie inhouden. “De vakbonden willen goede afspraken over onderwijskwaliteit, werkdruk en ontwikkeling van de professionaliteit. Medewerkers en studenten in het mbo verdienen dat, maar de MBO Raad wil er niet aan,” licht José Muijres van de Algemene Onderwijsbond (AOb) toe. Aob en CNV Onderwijs zien het ultimatum als een laatste redmiddel om  een nieuwe cao af te dwingen voor het mbo.

De MBO Raad vindt dat de vakbonden met het ultimatum het gesprek over de nieuwe cao “prematuur op scherp hebben gezet” en laat weten graag constructief overleg te willen voeren met de bonden. “Werkgevers en werknemersorganisaties zijn nog in gesprek over aanpak van de werkdruk en een loonvoorstel. De werkgeversdelegatie zal daarom de vakbonden uitnodigen voor vervolgoverleg,' aldus de brancheorganisatie.


© Nationale Onderwijsgids