Normal_roc_mondriaan
Op maandag 17 februari om 12.30 uur is de officiële start van buurthuis De Burcht als lerend wijkcentrum. Onderwijswethouder Ingrid van Engelshoven is aanwezig om deze start mee te maken. In de Burcht ‘’nieuwe stijl’’ leren en werken voortaan studenten van de School voor Zorghulp en Helpende van ROC Mondriaan. De studenten krijgen in het buurthuis les en ondernemen daarnaast allerlei activiteiten voor en met de buurt. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de studenten hebben een zinvolle praktijkstage en de buurt heeft de voorzieningen die nodig zijn. Docenten van ROC Mondriaan en agogen van welzijnsorganisatie Zebra bieden professionele ondersteuning. De Gemeente Den Haag heeft geld beschikbaar gesteld om de transformatie van De Burcht mogelijk te maken. 
 
In de krachtwijken van Den Haag is een sterke roep om mantelzorg te horen. Tegelijkertijd groeit ook het besef dat voorzieningen anders (dichterbij en samen met de burgers) georganiseerd moeten worden. Het lerend wijkcentrum biedt hiervoor een oplossing. 
 
Om een mbo-diploma te halen is stagelopen een voorwaarde. Helaas wordt het steeds moeilijker om een stage te vinden, vooral voor niveau 1 en 2 in zorg en welzijn. Daarom worden creatieve oplossingen bedacht om de stages in te vullen. Een van die oplossingen is het lerend wijkcentrum waar een groep studenten tegelijkertijd stage loopt en begeleid wordt.