Logo_ass

Capito Wonen opent op 4 november 2013 het eerste studentenhuis voor MBO leerlingen met AutismeSpectrum Stoornis (ASS) in Groningen. Leerlingen krijgen de mogelijkheid om in een beschermde woonomgeving hun studie succesvol af te ronden én te werken aan de ontwikkeling van hun zelfstandigheid, zodat zij straks beter in staat zijn deel te nemen aan onze maatschappij.’ Wij zijn trots dat we in de studentenstad Groningen zijn gevestigd, aldus Berno van der Wal Formulemanager van Capito Wonen. We merken dat er behoefte is aan deze vorm van wonen onder de jongeren met ASS. Door deze opening verwachten we aan de toenemende vraag te kunnen voldoen’. 

Open dag in november
In november biedt Capito Wonen voor ouders/ verzorgers van  jongeren met ASS en professionals uit het veld de mogelijkheid om langs te komen voor meer informatie. Onder het motto: studeren én op kamers met ASS is mogelijk! geeft Capito Wonen tijdens deze middag rondleidingen in het huis en een presentatie over het leven van een student bij Capito Wonen. Natuurlijk is er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen.  De exacte datum wordt binnenkort gepubliceerd via  onder andere de website. Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via info@capitowonen.nl. 

Achtergrond
Groningen is zeer actief als het gaat om studenten met ASS.  Zo heeft Stumass – met studentenhuizen voor HBO en WO studenten met ASS   -  sinds 2010 inmiddels drie studentenhuizen geopend in Groningen. Stumass is in 2009 opgericht en heeft meer dan 27  studentenhuizen verspreid over heel Nederland. Naast Stumass en Capito Wonen is er  in de afgelopen vier jaar nog  een andere formule  ontwikkeld, namelijk  IVA Wonen.  IVA Wonen biedt woonbegeleiding en job- coaching voor jong volwassenen met ASS in  kleinschalige wooninitiatieven.  Meer informatie  over alle diensten  kunt u vinden op www.capitowonen.nl, www.stumass.nl en www.ivawonen.nl

© Nationale Onderwijsgids