Normal_school__schoolbord__klas

Voor alweer het tiende schooljaar is er voor leerlingen met taalontwikkelingsstoornis (TOS) en/of autisme (ASS) een prikkelarme en overzichtelijke schoolagenda. De agenda wordt zowel in het reguliere als het speciaal onderwijs gebruikt en is geschikt voor leerlingen tussen de 10 en 20 jaar. Dit meldt Lecso.

De schoolagenda is zeer prikkelarm en overzichtelijk. Het is daardoor ook geschikt voor kinderen met dyslexie, adhd, een ontwikkelingsachterstand of wanneer veel structuur nodig is. Elke dag heeft zijn eigen kleur: maandag is blauw, dinsdag geel, woensdag groen, donderdag rood, vrijdag wit, zaterdag oranje en zondag grijs. De datum is te lezen in geschreven taal en picto-taal. Er zijn geen overbodige prikkels, zoals foto’s, voorgedrukte feestdagen en andere afleidingen. De agenda kan naar eigen voorkeur ingericht worden: het is losbladig.; De agenda is te gebruiken met en zonder pictogramstickers.
 
De prikkelarme schoolagenda is een initiatief van Stichting Doe Maar Zo! De agenda is ontwikkeld door ouders in samenwerking met school de Taalbrug in Eindhoven en Kentalis Eindhoven.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids