Voorop in de Vergroening-prijs

MEPPEL - Vanwege de vernieuwende inrichting van de onderwijsinstelling, zijn twee lokaties van het AOC Terra genomineerd voor de 'Voorop in de Vergroening'-prijs, een prijs voor onderwijsinstellingen die innovatie en ondernemende projecten starten op het gebied van duurzaamheid.

De lokaties, in Meppel en Groningen, zijn uitgekozen vanwege de vernieuwende onderwijsmethoden die er plaatsvinden. Mbo-deelnemers krijgen er tijdens hun opleiding vragen van ondernemers op het gebied van duurzaamheid, waar ze een oplossing voor moeten zien te verzinnen.

Voor een project dat op deze manier is gestart, werden paarden ingezet tijdens de Winter Dessert Trail in Appelscha. De paarden zorgden voor de verstuiving van de stuifduinen rond Appelscha. Deze Winter Dessert Trail is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Het AOC Terra zal het in de finale opnemen tegen het AOC Oost uit Enschede en het Wellantcollege uit Montfoort. De winnende school van de duurzaamheidsprijs zal op 24 april bekend worden gemaakt. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 10.000 euro.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem