rode roos

STAPHORST (Novum) - Jongeren in Staphorst hebben een bijeenkomst georganiseerd om stil te staan bij de zelfmoord van een 15-jarig meisje uit die plaats. Ze maakte dinsdag een einde aan haar leven door voor een trein te springen, waarschijnlijk vanwege pesterijen op haar school in Meppel.

De bijeenkomst vindt vrijdagavond plaats in het Dienstencentrum in Staphorst en is een initiatief van de jongeren zelf, laat de Overijsselse gemeente donderdag weten. Burgemeester Joop Alssema (ChristenUnie) zei in een verklaring het initiatief enorm te waarderen.

Alssema is 'geschokt en ontsteld' door de 'dramatische gebeurtenis'. "Ook voor de gemeenschap is dit een zware klap." Het meisje wordt maandag in besloten kring begraven. Alssema verzoekt de pers niet aanwezig te zijn bij zowel de jongerenbijeenkomst als de uitvaart.

De school van het meisje, het AOC Terra in Meppel, gaat de zelfmoord onderzoeken, zo werd eerder donderdag bekend. De school wil weten of het meisje inderdaad werd gepest en heeft een externe partij gevraagd onderzoek te doen. Het meisje zat in het vierde jaar van de opleiding vmbo-groen. Volgens de school was ze een 'leergierige en serieuze' leerling. De school heeft een stilteplek ingericht ter nagedachtenis aan het meisje.