Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

GRONINGEN - De Groningse Kredietbank (GKB) en de Landelijke Associatie van Gerechtsdeurwaarders (LAVG) hebben het afgelopen studiejaar opnieuw op mbo-scholen in Groningen gastlessen over omgaan met geld verzorgd. Meer dan vijftienhonderd mbo'ers bezochten de gastlessen. Dat meldt de website van de gemeente Groningen.

Die lessen waren nodig ook. De gemiddelde schuld van een mbo-student is 1.300 euro. Eén op de zes mbo'ers leent geld. Het zal niet verbazen dat de gastlessen van de GKB en LAVG de tongen losmaakten. Insteek van de lessen: schulden zo vroeg mogelijk aanpakken en problemen met geld voorkomen.

Preventiemedewerkers van de GKB spraken met de mbo'ers bijvoorbeeld over sparen, schulden voorkomen en de verlokkingen van reclame. LAVG-deurwaarders schetsten een beeld van wat er gebeurt als je geconfronteerd wordt met een deurwaarder.

De GKB geeft sinds 2009 samen met de LAVG gastlessen aan het Noorderpoortcollege, Alfa-college en Menso Alting College. Vooral aan eerstejaarsstudenten. Het Alfa-college heeft de gastlessen zelfs verplicht gesteld voor alle studenten uit het eerste jaar.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres