Het aantal bedrijven met agrarische kinderopvang is in twee jaar tijd meer dan verdrievoudigd, van 20 naar 64. Dat meldt AgriHolland.

De belangstelling voor groene kinderopvang lijkt nog steeds toe te nemen. Dit biedt kansen aan ondernemers. Daarom organiseren de Taskforce multifunctionele landbouw, LTO Noord, LLTB en ZLTO in het hele land informatie-avonden Agrarische Kinderopvang.

'Kinderen om je heen, een eigen inkomen en een baan aan huis. De ideale combinatie!' Een paar veelgehoorde argumenten van (partners van) agrarische ondernemers om te kiezen voor kinderopvang op de boerderij. Andersom kiezen ouders vaak voor agrarische kinderopvang vanwege de ruimte en het contact met plant en dier.

Maar hoe begin je nu zoiets? Aan wat voor investering moet je denken, welke opbrengsten staan er tegenover en aan welke regels moet je je houden? En, past zo'n extra tak wel bij je bedrijf? Op deze en andere vragen geven mensen van de Vereniging Agrarische Kinderopvang en van het Netwerkbureau kinderopvang antwoord.

Klik hier voor meer informatie.