Kinderopvang De Kabouters koopt Rode Kruis-gebouw in Assen

Kinderopvang De Kabouters trekt in het Rode Kruis-gebouw aan de Delft in Assen. De kinderopvang heeft nu vier locaties in Assen. Groepen die nu nog gebruik maken van het gebouw mogen mogelijk ook blijven zitten. Dat meldt RTV Drenthe.

De Asser kinderopvangorganisatie wordt bestierd door eigenaar Frances Otten en Julia Schriever. Drie opvanglocaties met zo’n 120 kinderen zitten in de wijk Kloosterveen, maar ze zien ook nog kansen in de wijk Lariks. Dit jaar worden daar 128 huur- en koopwoningen gebouwd.

Integrale kindcentra 

De kinderopvang in Assen is de laatste jaren vaak samengevoegd in integrale kindcentra op basisscholen. Toch zijn er volgens Otten genoeg ouders die de ‘aparte’ kinderopvang vierkiezen boven een kindcentra. “Die kiezen dan toch graag voor een old school kinderdagverblijf”, zo stelt Otten.

Combinatiefunctie 

Het Rode Kruis-gebouw staat bekend om een gebouw met een belangrijke sociale functie. De bedoeling is dan ook dat het naast de kinderopvang een combinatiefunctie krijg en dat er ook buurtactiviteiten worden gehouden.

Otten weet zelf nog niet hoe ze de kinderopvang gaan inrichten in het gebouw, dus ze wil nog niet te ver op de zaken vooruitlopen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk