Normal_9789463107402_ohv

Het is heel belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen. Dat is goed voor hun taalontwikkeling: kinderen scoren later beter op taal en hebben een grotere woordenschat als ze voor hun derde levensjaar veel zijn voorgelezen. Hoe vroeger je begint, hoe groter deze effecten. Uitgeverij Pelckmans heeft zes leuke, nieuwe boekjes voor baby’s en peuters van 2 en 3 jaar op een rij gezet die hieraan kunnen bijdragen. 

Knisperboekjes voor baby’s

Knisperboekjes zijn leuk voor baby’s om vast te houden, maar er staat ook nog eens een leuke verhaaltjes in die ouders en verzorgers kunnen voorlezen. De knisperboekjes ‘Slaap Zacht’ en ‘Dag Zonnetje’ komen half mei uit.

Educatieve boekjes voor 2-jarigen

Tweejarigen begrijpen vaak veel meer dan je misschien denkt. Of ze kunnen stilzitten tijdens een voorleessessie is nog maar de vraag, maar dat hangt natuurlijk ook af van de inhoud van het boekje. Ben je als ouder bijvoorbeeld al bezig met zindelijkheid? Dan is het boekje ‘Oehoe in zijn onderbroek’ misschien heel leuk om te gebruiken als ondersteuning. Oehoe en vriendjes Beer en Bever hebben mooie onderbroeken en tonen trots welke zij het lekkerst vinden zitten. Wat gebeurt er als ze naar de wc moeten? ‘Oehoe in zijn onderbroek’ is een rijmboekje dat over plassen en scheetjes gaat en het leuker maakt voor kinderen om op het potje te zitten.

Een pluizenbol voor jou!’ vertelt in rijmverhaal precies waar een pluizenbol vandaan komt. Eekhoorn ziet allemaal pluizige witte parapluutjes in de lucht, waarvan eentje voor zijn huis landt. Drie seizoenen lang zorgt hij voor zijn belangrijke paraplu, maar in de lente komt er ineens een klein groen stengeltje uit de aarde en hij vraagt zich af wat daar gebeurt.

Pop-upboekjes voor kinderen van 3 jaar

Eind maart verschijnen twee pop-upboekjes van uitgeverij Pelckmans: De Piekerende Pinguïn en de Breedbekkikker. De Piekerende Pinguïn bibbert en piekert en stelt zichzelf belangrijke levensvragen: ‘Ben ik echt een pinguïn?’. Volgens zijn vriend de ijsbeer wel, maar het piekerende beestje weet het nog steeds niet zeker. Nadat hij ook de walrus, orka en zijn moeder dezelfde vraag stelt, blijft hij zich afvragen waarom hij zo in de war is. Een gek verhaal dat kinderen gegarandeerd vrolijk maakt.

De Breedbekkikker is heel nieuwsgierig, maar wil vooral weten wat alle dieren graag eten. Dus vraagt hij iedereen die hij tegenkomt wat ze het liefst eten. Maar dan komt hij ineens een dier tegen dat graag breedbekkikkers eet, en nu?

Door: Nationale Onderwijsgids