Kinderopvang De Kroon ontruimd en kinderen naar huis na gaslucht

Kinderopvang De Kroon moest donderdagochtend vlak na openen de deuren weer sluiten, want er was gaslucht gesignaleerd. Er waren op dat moment 53 kinderen aanwezig die allemaal weer opgehaald moesten worden. Uiteindelijk bleek het te gaan om een klein beetje gas in een ruimte net buiten het gebouw. Dit meldt de Gelderlander.

Rond 08.00 uur ’s ochtends merkten ouders en medewerkers een opvallende geur op. Vermoedelijk ging het om gas. Daarom werden de hulpdiensten ingeschakeld en de kinderen tijdelijk naar de gymzaal van het Stedelijk Gymnasium gebracht. Na metingen in het gebouw van De Kroon, kon de brandweer niets geks vinden. Netbeheerder Liander merkte even later een kleine hoeveelheid gas in de ruimte van de gasaansluiting buiten het gebouw op, net nadat personeel met de kinderen weer waren teruggekeerd.

Dag niet in rekening gebracht

Ondanks dat de hoeveelheid gas niet groot was, nam overkoepelende organisatie KION geen risico’s en moesten de kinderen weer terug naar de gymzaal. Toen Liander liet weten nog wel even bezig te zijn met het oplossen van het probleem, zijn alle ouders gevraagd om hun kinderen weer te komen ophalen. KION factureert de ouders niet voor deze dag.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky