Schade bij kinderopvang in Ursem door zelfgemaakt vuurwerk van jongeren

Op oudejaarsdag heeft een groep van 30 tot 40 jongeren voor overlast gezorgd bij de Bavoschool aan de Middengouw in Ursem. In de buurt van het schoolgebouw stak de groep illegaal vuurwerk af. Daardoor raakte het pand flink beschadigd. De politie probeerde in te grijpen, maar werd vervolgens zelf bekogeld met het vuurwerk. Dat melden het Noordhollands Dagblad en NH Nieuws. 

Aan het begin van de avond verzamelde de groep zich op het Batterplein. In een ton stookten ze een vuurtje en als daar vuurwerk naartoe wordt gegooid ontstaat er een grote vlammenzee. De ramen van het schoolgebouw zijn vervolgens gesprongen. Waarschijnlijk van de druk veroorzaakt door het illegale vuurwerk.

Minderjarige kinderen 

Toen de politie ter plaatste kwam werd er vuurwerk naar hen gegooid. Van meerdere jongeren is uiteindelijk wel de identiteit vastgesteld. De ouders van de minderjarige kinderen die bij het incident aanwezig waren hebben inmiddels bezoek van de politie gehad.

Ramen kinderopvang gesprongen 

De schade aan het gebouw De Batter is groot. In het gebouw zitten de Bavoschool en een kinderopvang. De ramen van de kinderopvang zijn kapot gegaan vanwege de grote vuurballen. Een medewerker van het kinderdagverblijf zag dat er allemaal glas binnen ligt. ‘En we moeten nog even een ronde door het gebouw maken om te kijken of er geen rommel ligt dat gevaarlijk is voor kleine kinderen.”

Ondanks de schade wil de kinderopvang zo snel mogelijk weer open.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk