Bij deze kinderopvang slapen baby's zelfs in de winter buiten

KindCentrum De Zeeraket in Almere Poort laat baby’s buiten slapen. Het kinderdagverblijf heeft rondom het gebouw een aantal zogenaamde buitenbedjes staan. Zelfs in de winter slapen de baby’s buiten. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Zo’n 80 procent van de ouders die hun baby’s naar De Zeeraket brengen vindt het geen probleem om hun kindje buiten te laten slapen. Volgens Jacolien Kidane van De Zeeraket is het juist erg gezond voor de longetjes van het kind.

Warm aangekleed naar buiten 

Er gaat wel wat werk in zitten om nu een baby in de winter buiten te laten slapen. Want in een rompertje buiten leggen is nu natuurlijk niet mogelijk. De kinderopvang heeft dubbele slaapzakken en de baby’s krijgen een mutsje op en handschoenen en extra warme sokjes aan. Het kinderdagverblijf grenst aan het bos en het enige dat je hoort is het ruisen van de wind door de bomen.

In Scandinavië heel normaal

Vanuit Scandinavië is de trend een aantal jaren geleden naar Nederland gekomen. Baby’s slapen daar heel vaak buiten. Kidane geeft aan dat ze het weer hier wel goed in de gaten houden. Als het mistig is of het regent te hard, dan slapen de baby’s gewoon binnen.

Buitenbedje 

Het buitenbedje lijkt een beetje op een bedstee op pootjes. Aan de voorkant van het bedje zit een raam met daarin gaas. De begeleiders van de kinderopvang kunnen zo toch een oogje in het zeil houden.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk