Nieuw kindcentrum in Maarssen-Dorp geopend

Het nieuwe schooljaar start goed voor de basisschoolleerlingen van Wereldkidz Bolenstein, Het Kompas en kinderopvang Kind & Co in Maarssen-Dorp. Zij hebben namelijk een splinternieuw, energiezuinig onderwijsgebouw met twee speelpleinen en een gymzaal: het Kindcentrum. Dat meldt de gemeente Stichtse Vecht.

Wethouder Onderwijs Karin van Vliet: "Dit Kindcentrum maakt het onderwijs en de kinderopvang in onze gemeente een stukje mooier. Alle partijen gaan samenwerken in dit nieuwe gebouw. Met recht een plek waar kinderen centraal staan, waar ze van elkaar leren en zich kunnen ontwikkelen!"

Het nieuwe gebouw midden in het dorp biedt ruimte aan een gezamenlijke centrale hal, twee scholen, een gymzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO). Het gebouw sluit goed aan bij de Vechtse architectuur en het oude centrum, is energiezuinig, gasloos en gebouwd met natuurlijke materialen.

Middelbare scholen dachten mee over de inrichting 

Voor een opdracht van school hebben middelbare scholieren meegedacht over de inrichting van het schoolplein. Veel van hun ideeën zijn op de twee speelpleinen terug te vinden. Zoals verschillende speel- en chillplekken, een trapveldje, een natuurpaadje en plekken in de zon en de schaduw. Buurtkinderen kunnen na schooltijd ook gebruikmaken van het schoolplein, als extra speelplek in de wijk. Wethouder Karin van Vliet: ‘Spelen en bewegen is gezond, dus dat stimuleren we graag!’

Door: Nationale Onderwijsgids