Kinderdagverblijf in Blaricum zorgt voor klachten bij buurtbewoners

Op het Blaricumse kinderdagverblijf Blooming zorgen schreeuwende kinderen in ‘konijnenhokken’ voor klagende buurtbewoners. Mensen die tegenover de opvang wonen spreken van veel geluidsoverlast van huilende kinderen en schreeuwende leidsters. Ook zijn mensen verontwaardigd over het buiten laten slapen van de kinderen. Dat meldt NH Nieuws. 

De klachten zijn vooral te vinden op social media. Een aantal mensen klaagt over de kinderen die buiten in de tuin aan het slapen zijn. Althans, ze slapen niet echt. Volgens de klagers huilen en krijsen de baby’s alleen maar als ze buiten in hun ‘konijnenhok’ liggen. En de leidsters schijnen er alleen maar bij te schreeuwen.

Verwarring over de 'konijnenhokken' 

Directrice en eigenaresse van kinderdagverblijf Blooming, Jessica de Vink, snapt de verwarring over de ‘konijnenhokken’. Vanaf een afstand lijkt het misschien dat het bedje helemaal afgesloten is, maar er zit een hor voor. De Vink nodigt graag buurtbewoners uit om te komen kijken naar de bedjes. De bedjes voldoen namelijk aan alle eisen en comfort en volgens onderzoek komt naar voren dat kinderen heel lekker slapen buiten.

Krijsende baby's 

“We letten heel erg op de krijsende baby’s, daar houden we zelf ook niet van en het is niet goed voor het kind”, aldus De Vink. “Alleen baby’s communiceren wel via gehuil, dat hoort er soms bij.” Bij Blooming liggen niet de hele dag baby’s buiten te huilen en ook schreeuwen de leidsters niet naar de kinderen.

Speeltuin 

Er is wel nog iets anders aan de hand. Bij het naastgelegen restaurant Bruis is laatst een speeltuin voor kinderen aangelegd. De speeltuin hoort niet bij het kinderdagverblijf, maar produceert wel veel decibellen van kinderen die buitenspelen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk