Na verwoestende brand met asbest blijft basisschool in Zevenbergen gesloten

Basisschool De Neerhof in Zevenbergen blijft maandag gesloten. Dit komt door de brand van afgelopen donderdag waarbij asbest vrijkwam. De asbestdeeltjes kwamen terecht in Bosselaar-Zuid, de wijk waarin de school staat. Honderden inwoners konden vanwege de brand al een tijdje hun wijk niet uit en moesten zoveel mogelijk binnen blijven. Dat meldt Omroep Brabant. 

De brand woedde donderdagavond in vier loodsen aan de Huizersdijk in Zevenbergen. De asbest zat in het dak van golfplaten. De basisschool is zondag helemaal geïnspecteerd. Er is een luchtbehandelingsinstallatie onderzocht en er zijn monsters genomen bij ramen die open stonden. Als er meer duidelijkheid is of er asbest aanwezig is, kan worden besloten of wat er nodig is om de school en aangrenzende kinderopvang weer te openen. 

Asbestvrij 

Vanwege de vrieskou is het ook lastiger geweest om de wijk asbestvrij te krijgen. Daardoor is het nog onduidelijk wanneer het besmette gebied helemaal schoon kan worden verklaard. In de loop van maandag worden de onderzoeksresultaten verwacht. Op basis daarvan kan worden vastgesteld welk deel van het dorp nog vervuild is en welk deel niet.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk