Afval scheiden nu ook kosteloos voor het onderwijs en buitenschoolse opvang

Afval scheiden vinden we in veel huishoudens heel normaal, maar buitenshuis (zoals op scholen) was dit nog niet altijd mogelijk. De meeste locaties willen wel, maar weten niet hoe ze dit moeten regelen. Of het kost extra geld. Daar komt nu verandering in. Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt per 1 januari 2023 een nieuw, kosteloos inzamelsysteem om plastic- en drinkverpakkingen te scheiden. Dat meldt Stichting Afvalfonds Verpakkingen. 

Met ‘Afval Goed Geregeld’ wil het Afvalfonds stimuleren dat we samen nog meer gaan recyclen. Het gaat om het scheiden van plastic verpakkingen, drinkpakken en glazen verpakkingen. Wilt u dit afval scheiden, dan zorgt het Afvalfonds dat het wordt opgehaald en gerecycled. Wordt het plastic afval al gescheiden opgehaald door de gemeente of afvalverwerker, schrijf uw organisatie dan toch in. Bedrijfsafval hoort officieel niet bij het huishoudelijke afval. Met ‘Afval Goed Geregeld’ is hiervoor nu een oplossing. Meld bij de inschrijving eventuele afspraken met gemeente of afvalverwerker, wij nemen dit mee.

Waarde van afval 

Het nieuwe inzamelsysteem ‘Afval Goed Geregeld’ wordt betaald door het Afvalfonds en is daardoor kosteloos voor uw organisatie. Bovendien is er door het scheiden minder restafval. En nog belangrijker, het geeft scholen en buitenschoolse opvang handvatten om kinderen meer te leren over de waarde van afval. Dat is ontzettend belangrijk voor de toekomst van onze circulaire economie en het tegengaan van klimaatverandering. Jong geleerd is oud gedaan!

Alle organisaties in Nederland kunnen zich tot 18 mei 2022 aanmelden via de website. Vanaf 1 januari 2023 wordt het gescheiden afval opgehaald.

Door: Nationale Onderwijsgids