Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

De directeur van Basisschool de Leydraad zegt al jarenlang problemen te hebben met de omstreden kinderopvang de Droomtuin. De Droomtuin huurt een ruimte in de school, maar is sinds donderdag op last van de GGD gesloten. De samenwerking verliep al tijden slecht, aldus directeur Van Ek. Dit meldt Omroep Brabant. 

“We zijn al twee jaar met de Droomtuin in gesprek over de stroeve samenwerking. Ze zouden een verbeterplan maken, maar dat is nog totaal niet van de grond gekomen. Het wordt van kwaad tot erger, we zitten met een huurder die gewoon niet functioneert.” Ouders van kinderen op de basisschool denken dat de kinderopvang bij de school hoort, maar in die zin is er geen samenwerking. Het kinderdagverblijft huurt en daar houdt het op.

Andere motieven

Volgens Johan van Thull, eigenaar van de Droomtuin, zijn de beweringen van de basisschooldirecteur leugens. Hij zegt dat de organisaties al jaren prima samenwerken. Van Thull denkt dat Van Ek stuurt op een einde van het huurcontract.

De afgelopen paar jaar heeft de GGD verschillende controles uitgevoerd bij de Droomtuin. Presentatielijsten zijn onjuist, personeelsroosters kloppen niet en de financiële administratie is volgens verschillende ouders ook nergens op gebaseerd. Kinderen zouden bovendien verzorgd worden door medewerkers zonder EHBO-diploma en zouden regelmatig te lang alleen worden gelaten.

Zes keer op de vingers getikt

Al zes keer zou het kinderopvangverblijf op de vingers zijn getikt. Vorige week donderdag vond de GGD het genoeg geweest en sloot het de deuren van de kinderopvang. Eigenaar Van Thull wijt het probleem aan een conflict met een medewerker, dat alleen maar verslechterde door de coronacrisis. Uiteindelijk zette hij ze allemaal op straat. De sluiting is niet permanent. Als de kinderopvang eind deze week zaken weer op de rit heeft, dan mag de locatie mogelijk weer open. 

Door: Nationale Onderwijsgids