Vijf aangiftes tegen Belastingdienst vanwege kinderopvangtoeslagaffaire

Tegen de Belastingdienst zijn vijf aangiftes gedaan vanwege mogelijk strafbaar handelen in de kinderopvangtoeslagenaffaire. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag is bezig deze zaken te onderzoeken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het is niet bekend wie de aangiftes hebben gedaan. Het OM kan verder geen mededelingen doen, behalve dat ze vijf aangiftes aan het bestuderen zijn die verband houden met de kinderopvangtoeslagen. “Omdat het om een ingewikkelde kwestie gaat, zal dat geruime tijd in beslag nemen”, aldus een woordvoerder tegen het AD.
 
In de afgelopen jaren zijn honderden ouders in de financiële problemen gekomen doordat de Belastingdienst hen onterecht als fraudeurs heeft bestempeld. Hun kinderopvangtoeslag werd stopgezet en teruggevorderd zonder gedegen onderzoek naar de vermeende fraude.
 
Op 12 maart komt een commissie onder leiding van oud-minister Piet Hein Donner met een advies, waaruit moet blijken hoeveel mensen daadwerkelijk gedupeerd zijn door de fraudejacht van de Belastingdienst. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids