Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Minister Van Nieuwenhuizen heeft de bekendmaking van een pakket afspraken over de terugkeer van de stint donderdag op het laatste moment uitgesteld. Ze vond het niet kies om dit te doen op dezelfde dag dat nabestaanden werden geconfronteerd met het strafrechtelijk onderzoek naar het dodelijke ongeval. Dit meldt de Volkskrant.

Van Nieuwenhuizen zou de Tweede Kamer donderdag informeren over de afspraken die ze met de kinderopvangbranche heeft gemaakt over de terugkeer van de stint. Zo zouden bestuurders van de stint minstens 18 jaar moeten zijn en een rijvaardigheidstraining gehad moeten hebben. Ook moeten kinderdagverblijven een overzicht maken van de veilige routes waarop ze de stints het vaakst laten rijden, schrijft de Volkskrant.
 
Donderdag werd bekend dat er nog steeds geen oorzaak is gevonden voor treinongeval met de stint. Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat de begeleidster er alles aan heeft gedaan om de elektrische bolderkar tot stilstand te brengen omdat er een trein aankwam, zoals ook getuigen hebben verklaard. De stint kwam echter op de spoorwegovergang terecht en werd gegrepen door de trein. Hierbij kwamen vier jonge kinderen om en raakten een vijfde kind en begeleidster zwaargewond.
 
Door: Nationale Onderwijsgids