Normal_rss_entry-172183

Wie met dit mooie weer een wandeling in de natuur gaat maken, doet er goed aan alert te zijn op teken en tekenbeten. Het aantal meldingen van tekenbeten loopt al op, waarschuwt de Natuurkalender van Wageningen University. Dit meldt ANP.

De teken worden actief door de volgens Natuurkalender veel te hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar. Om zeker te weten of de teken er in februari echt al waren, gingen deskundigen met sleepnetten het bos in. Al na 10 meter was het raak en werden de eerste exemplaren ontwaard. Uiteindelijk werden 81 teken geteld, uitzonderlijk veel voor februari, aldus Natuurkalender.

Dat betekent dus ook voor sport en outdoor bso's al opletten geblazen. Op steeds meer bso's worden kinderen gestimuleerd om buiten te spelen en te bewegen, wat een enorme boost is voor hun ontwikkeling: creativiteit, nieuwsgierigheid en concentratievermogenvan spel nemen toe. Bovendien leren kinderen beter omgaan met risico’s als vallen en uitglijden. Maar met dit warme weer geldt nu al: tekencontrole!

Door: Nationale Onderwijsgids