Normal_11801

AMSTERDAM (Novum) - De verdediging van de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. beslist eind deze week of hoger beroep wordt aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank. Dat meldt M.'s advocaat Tjalling van der Goot woensdag.

De verdediging heeft tot maandag om in beroep te gaan tegen de achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging die de rechtbank in Amsterdam vorige week maandag oplegde. De advocaten overleggen deze week in de cel met M., waarna een besluit wordt genomen.

Direct na de uitspraak zag Van der Goot al meerdere redenen om beroep aan te tekenen. Hij noemde de combinatie van tbs en een lange celstraf toen dubbelop. De celstraf kan volgens hem lager. Ook zou de ingangsdatum van de tbs-behandeling moeten worden vervroegd.

De partner van Robert M., Richard van O, kreeg zes jaar cel en verplichte behandeling opgelegd. Zijn advocaat Erik van Kregten kondigde na de uitspraak al aan in hoger beroep te gaan. Volgens hem is Van O. niet medeplichtig en zijn hem alleen morele verwijten te maken.