Normal_trekhondje-vigatoys

De NVWA maakt melding van twee terugroepacties van speelgoed voor kleine kinderen. Het gaat om een houten trekhondje van het merk Vigatoys en een set houten speelgoedfruit van Playwood. Beide speelgoedproducten voldoen niet aan de veiligheidseisen en zijn gevaarlijk voor jonge kinderen omdat zij in de kleine onderdelen van het speelgoed zouden kunnen stikken. Dit meldt de NVWA.

Tijdens een controle van de NVWA is gebleken dat het trekhondje van Vigatoys niet veilig is. Het staartje dat bestaat uit een rode kraal kan tijdens het spelen loskomen. Het hondje is tussen juni 2017 en september 2018 verkocht in diverse winkels. Mensen die het speelgoedhondje in bezit hebben, kunnen het product terugbrengen naar de winkel waar ze het gekocht hebben tegen vergoeding van het aankoopbedrag.

Ook het ‘snijfruit op dienblad’ van Playwood blijkt niet veilig. De onderdelen kunnen aan elkaar vastgemaakt worden met klittenband, maar nu is gebleken dat het klittenband zelf los kan laten waardoor er verstikkingsgevaar ontstaat. Ook dit product kan retour gebracht worden tegen vergoeding van het aankoopbedrag. Het speelgoedfruit werd tussen september 2017 en november 2018 verkocht in diverse winkels.

Meer informatie op www.nvwa.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids