Normal_normal_onderzoek_babyfoons_1

63,3 procent van de gebruikers van een babyfoon met camera heeft deze onvoldoende beveiligd. Dit blijkt uit onderzoek van Bedden.nl, waarbij 1.360 Nederlanders werden ondervraagd. De online beddenwinkel onderzocht onder andere welke beveiligingsmaatregelen consumenten zelf treffen om het risico op hacks te verkleinen, zo meldt Bedden.nl. 

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat 28,8 procent van de ondervraagden, die de afgelopen vijf jaar een babyfoon met camera gebruikten, een apparaat gebruikte dat geheel niet beveiligd was. 32,6 procent gaf aan dat zij de babyfoon ter beveiliging alleen hadden aangesloten op een beveiligd wifi-netwerk, wat over het algemeen ook onvoldoende beveiliging biedt.

80 procent stelt geen zelfgekozen wachtwoord in

Het belang van een sterk, zelfgekozen wachtwoord is de afgelopen jaren via diverse media en beveiligingsonderzoekers onder de aandacht gebracht. Toch blijkt dat slechts een op de vijf gebruikers van een babyfoon met camera die verbinding maakt via een wifi-verbinding, daadwerkelijk een zelfgekozen wachtwoord instelt.

Klik hier voor meer informatie over het onderzoek

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids