Normal_ambulance_2

De toedracht van het ongeval van vanochtend tussen een elektrische bakfiets van een kinderdagverblijf en een stoptrein in Oss is nog niet duidelijk. Daarom hebben meerdere kinderopvangorganisaties ervoor gekozen om de bolderkarren uit voorzorg niet meer te gebruiken, totdat er duidelijkheid is over de oorzaak van de aanrijding. Dit meldt NU.nl.

De elektrische bolderkar, ook wel een stint genoemd, werd donderdagochtend op een bewaakte overweg op de Braakstraat geraakt door een stoptrein. Een begeleider van een kinderopvang vervoerde daarin vijf kinderen naar basisschool De Korenaer in Oss. Vier kinderen kwamen daarbij om het leven. De begeleider en een vijfde kind liggen zwaargewond in het ziekenhuis. Het gewonde kind en twee van de omgekomen kinderen komen volgens de politie uit één gezin.
 
Het is vooralsnog onduidelijk wat voor rol de stint had bij het ongeval. Meerdere kinderopvangorganisaties hebben er daarom voor gekozen om de bolderkarren uit voorzorg niet meer te gebruiken, totdat er duidelijkheid is over de oorzaak van de aanrijding in Oss.
 
Op de school van de kinderen wordt vrijdagochtend stilgestaan bij het drama. Voor hen is hulp ingeschakeld. Ook voor mensen en kinderen die het ongeval hebben zien gebeuren, is Slachtofferhulp geregeld.
 
Bij verschillende openbare gebouwen in Oss hangt de vlag halfstok. Uit heel Nederland komen steunbetuigingen aan de slachtoffers en nabestaanden, waaronder woorden van koningin Máxima en premier Rutte. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids