Normal_rss_entry-145480

Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt opnieuw voor flinke hitte in verschillende delen van het land de komende dagen. Met een tweede hittegolf op komst zou iedereen extra aandacht moeten besteden aan kwetsbare mensen en kinderen. Daarmee kunnen gezondheidsproblemen zoveel mogelijk beperkt worden, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Het zogeheten hitteplan is afgekondigd voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. Volgens het KNMI loopt de temperatuur in deze delen van het land de komende dagen op naar 30 tot 35 graden. Ook in de nacht wordt niet veel kouder dan een graad of 20.

Volgens het RIVM zouden mensen lichamelijke inspanningen in de middag moeten beperken. Ook zouden ze de woning koel moeten houden met zonwering, ventilators of airconditioning. Daarnaast adviseert het RIVM om voldoende te drinken, dunne kleding te dragen en goed te beschermen tegen de zon.

Benieuwd naar tips van het RIVM en kinderdagverblijven om de warmteoverlast voor jonge kinderen te beperken? Lees het hier.

Door: ANP